Vriend worden

Word vriend van de Molenviergang Aarlanderveen

De Molenviergang Aarlanderveen is uniek. Het is de enige nog werkende molengang in de wereld. Het overtollige water vanuit de diepe polder van maar liefst 500 hectare aan de westzijde van Aarlanderveen wordt stukje bij beetje de Oude Rijn in gemalen. Daar komen alleen wieken en wind aan te pas én vier deskundige molenaars. 

De Molenviergang is een prachtig monument, maar de onderhoudskosten zijn enorm. Het vervangen van een as, de roeden of een wiekenkruis is specialistisch werk dat zo authentiek mogelijk moet worden uitgevoerd. Dankzij subsidies kunnen we de molengang in bedrijf houden, maar de voorwaarde om subsidie te krijgen is dat de beheerders van de Molengang minstens de helft van de kosten zelf bij elkaar brengen. Dat is een heel gepuzzel. Gelukkig ontvangen we bijdragen van convenanthouders, zoals de gemeente Alphen aan den Rijn, de provincie Zuid-Holland en het Hoogheemraadschap van Rijnland, maar ook van sponsoren en vrienden. Zonder hen geen werkende molengang!

Vul snel onderstaand formulier in en word vriend van de Molenviergang!

Hoe word je vriend van de Molenviergang ?

Als vriend lever je een bijdrage in de onderhoudskosten. Door een bedrag van € 15,- of meer over te maken machtig je ons om elk jaar zo’n zelfde bedrag af te schrijven t.b.v. Stichting Molenviergang Aarlanderveen. Je kunt de machtiging op ieder moment weer intrekken. Als dank voor je bijdrage ontvang je per post een uniek speldje van de Molenviergang. Via onze e-mailnieuwsbrief houden we je op de hoogte van alle activiteiten. Uiteraard vinden we het leuk als je ons volgt op Facebook en Instagram. Want we zijn bij met onze vrienden!

Word vriend vanaf € 15,- per jaar.
ANBI status Stichting Molenviergang Aarlanderveen

De Stichting Molenviergang Aarlanderveen heeft van de Belastingdienst de ANBI status gekregen en is aangemerkt als culturele instelling (CI status). Dit heeft als voordeel dat u uw giften zelfs tot 125% kunt aftrekken van uw belastbaar inkomen! Ook zijn wij over de ontvangen giften en nalatenschappen geen schenk-en erfbelasting verschuldigd. Zo wordt ieder bedrag dat u schenkt geheel besteed aan de doelstelling: de beleving, bescherming, onderhoud en belangenbehartiging van de Molenviergang Aarlanderveen. De Stichting Molenviergang Aarlanderveen presenteert jaarlijks een samengevoegde jaarrekening. Het bankrekeningnummer van de stichting is: NL43 RABO 0346 4645 60.

Iedere ANBI is verplicht haar basis gegevens te publiceren op haar website. Publicatie van deze gegevens leest u hier.

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart