Nieuwe voorzitter Corrina Groenewegen: “Die vier molens zijn de pareltjes van Aarlanderveen.”

Op 17 mei 2022 nam Bert Splinter na tien jaar afscheid van Stichting Molenviergang Aarlanderveen. Het voorzittersstokje droeg hij over aan Marjon Verkleij. Eerder dit jaar is Marjon toegetreden tot het dagelijks bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. De functie als Heemraad valt helaas niet te combineren met het voorzitterschap van de Stichting Molenviergang Aarlanderveen. Corrina Groenewegen is bereid gevonden om het voorzitterschap van haar over te nemen. Tijdens de bestuursvergadering van 5 september 2023 is zij inmiddels als voorzitter toegetreden.

“Die vier molens zijn de pareltjes van Aarlanderveen”, zegt Corrina. “Het is een mooie en belangrijke taak om me voor het behoud van de molens in te zetten”.

Wie is Corrina Groenewegen?

De van oorsprong Boskoopse Corrina Groenewegen woont sinds 1987 aan het Zuideinde van Aarlanderveen. Ze is getrouwd met Nico en samen hebben ze drie volwassen kinderen: Arij (32), Thom (29) en Youp (26).

Corrina is werkzaam geweest op diverse locaties bij de Rechtbank, waaronder Rotterdam en Gouda, in de functie van unit-coördinator en senior juridisch medewerker. Ze is trots op het mooie dorp, waarbij ze de Molenviergang als ‘kers op de taart’ beschouwt. “De Molenviergang is een prachtige entree van ons dorp, een rijksmonument dat onderdeel is van het provinciaal kroonjuweel Aarlanderveen en een gemeentelijk icoon. Het is dan ook belangrijk dat de Molenviergang in stand blijft en de molens hun hoofdbemalingsfuncties behouden”.

Een van de speerpunten van de Stichting is educatie over waterbeheer én welke betekenis de Molenviergang kan hebben in de toeristische visie van de Gemeente Alphen aan den Rijn. Volgens Corrina is er voor de Stichting nog genoeg werk te verzetten en wil zij daar graag voor inzetten.

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart