Onze molens in goede handen bij Marjon Verkleij

17 mei nam Bert Splinter na tien jaar afscheid van Stichting Molenviergang Aarlanderveen. Het voorzittersstokje droeg hij over aan Marjon Verkleij. Bert ontving voor zijn werkzaamheden een gemeentelijke erepenning

Voordat Marjon voorzitter werd van Stichting Molenviergang Aarlanderveen, was zij twaalf jaar CDA-raadslid bij de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, waarvan acht jaar fractievoorzitter. Hiervoor ontving zij een koninklijke onderscheiding.

Volgens Bert zijn de molens bij Marjon in goede handen. Ze heeft een groot netwerk en weet als boerin van wanten. Bert benadrukt hoe bijzonder het is dat de Molenviergang de polders nog steeds op authentieke wijze bemaalt. “Onze molenaars zijn in tegenstelling tot veel andere molenaars geen vrijwilliger, maar beroepsmolenaar. Zij zijn trots op dit erfgoed.”

Na een eerste periode in het bestuur van Stichting Molenviergang Aarlanderveen, hebben Leo de Jong (Restauratie en Onderhoud) en Jan Verheul (Communicatie en Recreatie) aangegeven dat zij nog een periode van vier jaar verbonden blijven aan de stichting.

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart