Molens met kerst in het volle licht

Het is een aantal jaren donker geweest in de polder van Aarlanderveen, maar vanaf dit jaar zullen de molens van de unieke Molenviergang – de enige nog werkende in de wereld – rond kerst sprookjesachtig worden verlicht. 

De Stichting Molenviergang Aarlanderveen, die eigenaar is van de molens, heeft, mede door de bijdrage van de ‘vrienden van de Molenviergang’, energiezuinige led-verlichting aangeschaft om de molens in de donkere dagen voor Kerst te verlichten. De molens zijn ook van grote afstand niet te missen, bijvoorbeeld in de auto over de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. “We weten dat velen hiervan zullen genieten”, aldus voorzitter Corrina Groenewegen. 

De molens zijn vanaf vrijdagavond 22 december tot en met Oudejaarsavond verlicht. Wil je ook iets bijdragen aan de unieke Molenviergang? Word dan vriend.

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart