Bezoek de Molenviergang Aarlanderveen tijdens de Nationale Molendag op zaterdag 13 mei

Op zaterdag 13 mei is het Nationale Molendag! Ook de Molenviergang Aarlanderveen is open voor bezoek. Als je van fietsen houdt, dan is de fietsroute ‘Langs molens en gemalen’ juist op deze dag een aanrader. Je fiets langs de meeste molens in Alphen aan den Rijn en uiteraard langs alle molens van de Molenviergang.

In heel Nederland openen ruim 400 molens hun deuren tijdens de Nationale Molendag. De Molenviergang Aarlanderveen is uniek. Het is de enige nog authentiek werkende molengang ter wereld. Het malen gebeurt enkel met behulp van de kracht van de wind, in de molens die door molenaars worden bediend. Alle vier de molens zijn op deze dag te bekijken. Bij de Putmolen (molen 4) geeft de molenaar een rondleiding. Hij vertelt over de molen, het werk van de Molenviergang en de manier waarop de molens onze voeten droog houden. Bovendien is er een kleine markt en geven medewerkers van Rijnland een presentatie over het watersysteem in de polder.

De fietstocht ‘Langs Molens en Gemalen’ voert langs diverse mooie molens in de omgeving. Uiteraard langs de Molenviergang Aarlanderveen, maar ook de Vrouwgeestmolen, de Dikke Molen bij Zwammerdam en Korenmolen de Morgenster liggen op de route. En krijg je onderweg trek in iets lekkers? Bij het Oude Rechthuis in Aarlanderveen of bij Boerderij TaartenTuin, vlak bij de Molenviergang, weten ze wat lekker is.

Molens op de fiets

Kijk hier voor meer informatie over de fietstocht ‘Langs Molens en Gemalen’: https://cultuuragenda.hierisalphen.nl/home/routes/4092876156/langs-molens-en-gemalen

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart