Prinses Beatrix opent maalseizoen 2021/2022

Op 1 oktober 2021 bracht Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix een bezoek aan de Molenviergang Aarlanderveen. De prinses opende het maalseizoen 2021/2022. De opening van het maalseizoen vormt de start van een nieuwe traditie, die in het eerste weekend van oktober bij de molens gevierd gaat worden. De Molenviergang benadrukt hiermee haar unieke karakter, omdat het de enige molengang ter wereld is, die als hoofdbemaling (doorgaans zonder mechanische hulp) een polder bemaalt.

Het druilerige weer van die vrijdag wist de pret niet te bederven. Met vlaggetjes stonden kinderen van Basisschool De Viergang te wachten op prinses Beatrix waar zij een bezoek bracht aan de Putmolen (molen 4) en daar het maalseizoen opende door ‘de vang te lichten’.

Eerder die middag werd zij ontvangen op Het Oude Rechthuis voor een korte presentatie over de Molenviergang en de restauratie van de Bovenmolen (molen 3). Ook had zij daar een gesprek met de molenaars.

Het was niet de eerste keer dat de prinses een bezoek bracht aan de Molenviergang. In 1977 deed ze dat ook al eens, toen nog samen met haar man prins Claus. Ze sprak destijds met Jaap Slingerland, de vader van Johan, die toen molenaar was van de Putmolen.

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart