Film Water, Wind en Wieken

We zijn supertrots op deze korte film over onze Molenviergang. Deze mini-docu is gemaakt ter gelegenheid van het bezoek van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix aan de Molenviergang Aarlanderveen op 1 oktober 2021. De prinses opende het maalseizoen 2021/2022. De opening van het maalseizoen vormt de start van een nieuwe traditie, die in het eerste weekend van oktober bij de molens gevierd gaat worden. De Molenviergang benadrukt hiermee haar unieke karakter, omdat het de enige molengang ter wereld is, die als hoofdbemaling (doorgaans zonder mechanische hulp) een polder bemaalt. Daar komen alleen wind en wieken aan te pas. Plus vier deskundige molenaars.

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart