Vrijwilligers gezocht voor rondleidingen!

Jan Verheul is geboren en getogen in Aarlanderveen. Meerdere telgen van de familie Verheul bewoonden vanaf het einde van de 17e eeuw verschillende molens in Zuid-Holland. Zijn opa woonde tot zijn 17e op de Middenmolen in Aarlanderveen. 

Dat Jan nu al een aantal jaar bestuurslid is van Stichting Molenviergang Aarlanderveen, kan dan ook geen toeval zijn. Hij is verantwoordelijk voor communicatie, recreatie en toerisme. “Het is belangrijk dat we het toerisme met beleid ontwikkelen. Op bussen vol Chinezen en Amerikanen zitten we niet te wachten. Bezoekers komen juist voor rust en ruimte. Bovendien, molens zijn werktuigen, daar wil je geen drommen mensen omheen zien. Dat is levensgevaarlijk. Wat ik wel graag zie, is dat we het verhaal van de polder gaan vertellen. Letterlijk, aan kleine groepjes mensen. Daarvoor ben ik op zoek naar vrijwilligers, die rondleidingen door de polder en langs de molens willen geven. Het idee is om te starten met koffie en taart én een filmpje bij TaarTenTuin om daarna met een aantal bezoekers de wei in te gaan. De vrijwilligers krijgen ter voorbereiding de cursus ‘Ambassadeurs van het landschap’, die door IVN Alphen wordt gegeven.” 

Intresse? 
Stuur een mail naar info@molenviergangaarlanderveen.nl 
Kijk ook even naar de vlog: https://youtu.be/EjLcmgHf7fQ

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart