Roeden van de Bovenmolen vervangen

Roeden van de bovenmolen worden handmatig vervangen. Foto: Peter Franken

De restauratiewerkzaamheden van de Bovenmolen (molen 3) zijn in volle gang. Woensdag 4 september 2019 stond een bijzondere klus op het programma: het vervangen van de roeden. De twee gigantische roeden werden vervangen om uiteindelijk het wiekensysteem aan te kunnen brengen. Iedere roede weegt meer dan twee ton. En dat was een uitdaging, want grote hijskranen konden de molen niet bereiken. Met behulp van katrollen werden de oude roeden er handmatig uitgehaald en de nieuwe er weer in geplaatst. Voor het nieuwe maalseizoen (begin oktober) is de molen volledig gerestaureerd en ‘maalvaardig’. En daar zijn we best een beetje trots op.

Droneopname: Peter Franken

Volg Water, Wind en Wieken

Schrijf je in voor de nieuwsbrief, die vier maal per jaar verschijnt met een agenda vol activiteiten.

Volg ons op Facebook, Youtube & Instragram

Groene Hart